raluca-anton-albastru

Bine ai venit!
Ma bucur sa te cunosc!

raluca-anton-i-love-psychology

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-ie

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-negru

Idei inspirate de oameni

raluca-anton-rosu

Construim un plan, actionam zilnic
masuram rezultate

raluca-anton-tricou-albastru

Tu ai ales?

Share:

24 Decembrie 2015
Raluca Anton

Urare si o poveste de Craciun

          Urările curg râuri râuri în această perioadă şi multe dintre ele doresc acelaşi lucru: bucurii, sănătate, belşug şi fericire. Aş vrea să vă fac şi eu o urare dar mi-ar plăcea să încep cu o poveste.

          Bunu Teo era unul dintre cei mai joviali oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Ştia mereu când să facă glume iar farsele lui erau în aşa fel făcute încât nu se supăra nimeni. Acum el ne şopteşte poante dintr-un loc unde sunt sigură că sunt doar zâmbete aşa că se simte foarte la locul lui. L-a moştenit foarte bine mama Lucia aşa că se continuă tradiţia glumelor. Tata, zis şi Toni de către membrii familie, îi cânta bineînțeles în strună. Eu şi Lucian facem la fel pentru că nimic nu se compară cu o tură bună de ras în familie. În fiecare an de sărbători gătesc împreună cu mama. Excepţie face anul acesta pentru că Ana, la câteva luni ale ei, nu pare a fi interesată de gătitul nostru aşa că nu ne prea dă voie să lucrăm împreună. Nu există zile înante Sărbători în care să nu avem câteva ture de râs cu lacrimi – ce-i drept, poate fi şi de la oboseală pentru că ne place să gătim până-n miez de noapte (de la vinul fiert sigur nu e! ☺).

          bacall si LucianFamilia mea s-a mărit anul acesta şi nu mă refer doar la Ana. Mutându-ne într-un spaţiu mai mare am început să avem tot mai mulţi membri ai familiei. Lucian soţul se ocupă de ei şi îi primeşte cu mare drag. Bacall a fost un cățelaș tare simpatic. Spun “a fost” pentru că acum e cât un viţel (ciobănesc Belgian fiind)! Dar ce să facem? Îl iubim aşa cum e el pentru că e suficient de mare manipulator emoţional şi extrem de inteligent încât să îl lăsăm să ne lîngă geamul de la living. De ceva vreme o avem e Izabela. O muscă botezată aşa de Mara fetiţă cea mare a naşilor mei. Am tot încercat să scap de ea şi nu am reuşit aşa că am hotărât că e membru al familiei. A apărut apoi în bucătărie un greiere numit Vasilică (numele e moștenire de la un greiere pe care îl au ai mei la geamul de la dormitor). Ca orice greiere care se respectă doarme ziua şi înspre seară se apucă de cântat. Până ne-am dat seama unde e am început să ne obişnuim cu el aşa că Lucian a hotărât să caute pe net ce mănâncă greierii. Astfel, într-un loc din bucătăria noastră există firimituri de pâine, bucăţele de morcovi şi cartofi. Curăţenia de Sărbători a trecut pe lângă acel loc pentru că, nu-i aşa, trebuie să mănânce şi Vasilică ceva de acest Crăciun. Deci, l-am adoptat până în primvăra şi sperăm să rămână cu noi. Ultimul venit e Mimi Jupâna – un pui de albină care locuieşte acum într-un micro-climat făcut de tatăl Anei (aţi ghicit! Lucian). Alături ea el încă crede că mai există un păianjen pe care l-a pus acolo acum vreo luna. Eu cred că nu mai este (de fapt, ştiu sigur!).

bacall si Lucian

          Ştiţi? A râde şi a te bucura de orice lucru mic cred că dă savoare vieţii noastre. Nu vreau să scriu aici clişee dar chiar ar fi păcat să nu ne bucurăm de fiecare zi pe care o avem chiar dacă nu e cu soare strălucitor. Aşa că de Sărbători vă doresc să nu vă pierdeţi spiritual ludic, să râdeti, să glumiţi, să vă bucuraţi de fiecare moment petrecut împreună cu cei apropiaţi. Peste ani, când va gândiţi la Sărbătorile din acest an nici nu e musai să aveţi poveşti spectaculoase de spus dar e perfect dacă rămâneţi cu un zâmbet reamintindu-va de ele.

Sărbători cu linişte! Raluca & Co.

(nu îi înşir pe toţi…mi-ar lua prea mult timp!)

Ana

 

 

photo: http://4.bp.blogspot.com, http://lucianzaharie.ro, 

Adauga un comentariu

Trimite