raluca-anton-albastru

Bine ai venit!
Ma bucur sa te cunosc!

raluca-anton-i-love-psychology

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-ie

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-negru

Idei inspirate de oameni

raluca-anton-rosu

Construim un plan, actionam zilnic
masuram rezultate

raluca-anton-tricou-albastru

Tu ai ales?

Servicii

Noutati

08 Iulie

Un cufar plin cu carti minunate

Cand avem un cufar plin cu carti se imprastie iubire in aer!

13 Iunie

Ce spune copilul tau invizibil?

Inainte de-a ajunge la iubirea și acceptarea de sine avem de înfruntat demonii suferinței, avem de recunoscut că nu suntem perfecți, că nu am avut copilăria perfectă și nici nu trăim o viaț

24 Decembrie

Urare si o poveste de Craciun

Peste ani, când va gândiţi la Sărbătorile din acest an nici nu e musai să aveţi poveşti spectaculoase de spus dar e perfect dacă rămâneţi cu un zâmbet reamintindu-va de ele!

Psihoterapie

             Psihoterapia Cognitiv Comportamentală (Cognitive Behavioral Psychotherapy – CBT) este o formă de terapie validată ştiinţific începând cu peste 50 de ani în urmă. Acest lucru înseamnă că s-au realizat nenumărate studii de-a lungul timpului în care s-au testat tehnicile folosite în cadrul CBT, acestea fiind dovedite a funcţiona în cazul a peste 95% dintre persoanele implicate într-un proces terapeutic. În comparație cu alte forme de terapie, CBT este mult mai focalizată pe prezent, durează mai puțin și este orientată pe rezolvarea de probleme. Obiectivul meu este ca tu, cel care apelezi la serviciile mele, sa înveți o serie de abilități specifice care să te ajute la a soluționa orice problemă de viață ai avut sau orice problemă de viață poate să mai apară.
             Psihoterapia se desfăşoară fie în format individual (adult sau copil), fie în grup sau în familie în funcţie de obiectivele pe care le stabilim împreună. Lungimea acesteia este stabilită de către psihoterapeut în funcţie de problemele care sunt descoperite în prima fază a psihoterapiei, adică cea de evaluare. În cadrul evaluării se testează atât simptomele (emoţiile pe care le ai, ce comportamente care te deranjează vrei să schimbi sau poate ai anumite reacţii fizice care nu sunt datorate unor probleme fiziologice ci sunt datorate unor probleme emoţionale), cât şi mecanismele mentale care pot declanşa ceea ce te deranjează. De asemenea, facem o incursiune în viaţa ta astfel încât să vedem felul în care povestea ta de viaţă te-au influenţat de-a lungul timpului. Pasul următor este să ne facem un plan iar apoi începem aplicarea unor tehnici psihologice luand fiecare componentă a planului pentru a o rezolva.
            Finalul psihoterapiei este fie atunci când simţi tu că ai rezolvat tot ceea ce consideri că ar fi nevoie, fie atunci că eu îmi dau seama că putem să ne vedem tot mai rar pentru că deja lucrurile sunt aşa cum consider că ar fi potrivit pentru tine.

Share:

Colaboratori