raluca-anton-albastru

Bine ai venit!
Ma bucur sa te cunosc!

raluca-anton-i-love-psychology

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-ie

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-negru

Idei inspirate de oameni

raluca-anton-rosu

Construim un plan, actionam zilnic
masuram rezultate

raluca-anton-tricou-albastru

Tu ai ales?

Servicii

Noutati

08 Iulie

Un cufar plin cu carti minunate

Cand avem un cufar plin cu carti se imprastie iubire in aer!

13 Iunie

Ce spune copilul tau invizibil?

Inainte de-a ajunge la iubirea și acceptarea de sine avem de înfruntat demonii suferinței, avem de recunoscut că nu suntem perfecți, că nu am avut copilăria perfectă și nici nu trăim o viaț

24 Decembrie

Urare si o poveste de Craciun

Peste ani, când va gândiţi la Sărbătorile din acest an nici nu e musai să aveţi poveşti spectaculoase de spus dar e perfect dacă rămâneţi cu un zâmbet reamintindu-va de ele!

pentru Copii

          Cum îţi imaginezi că va fi viaţa ta când vei fi mai în vârstă? Ai imaginea aceea de om liniştit, fără griji? Am putea ajunge cu toţii acolo dacă am reuşi să ne asigurăm că cei mici, copiii noştri, au toate caracteristicile necesare pentru a ne ajuta.
          Studiile din psihologie ne arată că urmaşii noştri sunt “conectaţi” la lume încă de la naştere. Se spune că dacă le dezvoltăm copiilor un simţ pozitiv / corect de a comunica cu familia lor, cu comunitatea, cu şcoala au şanse mari să aibă comportamente şi emoţii pozitive şi le scad şansele să aibă comportamente şi emoţii negative.
          Cum ajung cei mici la cele pozitive? Au nevoie de o comunicare eficienta, abilităţi sociale, abilităţi de rezolvare de probleme, disciplină, respect, responsabilitate, încurajări, stima de sine raţională, cooperare, grijă pentru ceilalţi – de toate acestea şi de multe altele (sunt puse aici într-o ordine aleatorie)!

          Ţi se pare greu? Nu a zis nimeni că a fi părinte e uşor! :)
Am întâlnit două situaţii:
          1. Cea în care părinţii apelează la serviciile mele pentru că au ajuns într-un impas în ceea ce priveşte relaţionarea cu copilul (de exemplu: deficit de atenţie şi hiperactivitate), emoţiile (de exemplu: teamă, ticuri, tristeţe), comportamentele (de exemplu: agresivitate), dezvoltarea acestuia, educaţia, disciplina, etc. În aceste condiţii facem o evaluare amănunţită a familiei şi încercăm să stabilizăm felul în care aceasta convieţuiețte mergând pe ideea că dacă facem asta se schimbă şi copilul atât in cadrul familei, cât și în alte medii în care el activează. Ce facem apoi? Stabilim cerinţe, încurajări, consilii de familie, principii de funcţionare a familiei. Practic, “realiniem planetele familiei” împreună!
          2. Cea în care nu există dificultăţi în ceea ce priveşte relaţionarea cu cel mic dar părinţii îşi doresc să înveţe modalităţi care să îi ajute să îşi ajute cât mai mult copiii. Vor să înveţe diverse tehnici de comunicare eficientă, rezolvare de probleme, o serie de activităţi de dezvoltare personala pe care le pot face cu copiii, etc. În această situaţie e mai greu pentru mine pentru că nu am comportamente sau emoţii negative pe care e nevoie să le schimb, ci trebuie să iau în calcul toată existența copilului pentru a analiza şi propune îmbunătăţiri. Pentru mine e mai dificil dar pentru părinţi este extrem de eficient. E ca şi cum ai primi un reţetar pe care îl adaptezi gusturilor tale! – învăţăm împreună nişte tehnici personalizate, învăţăm cum şi când să le aplicăm, exersăm şi apoi monitorizăm rezultatele. De cele mai multe ori, reţetele ne reuşesc!

          Copilul nu vine un ghid de utilizare dar putem construi ghidul împreună neîncercând să transformăm copilul într-un roboțel care să facă ce ne dorim noi. Nu ne putem aștepta ca cel mic să facă ceea ce vrem noi; obiectivul unui părinte ar trebui să îl dezvolte pe copil și nu să îi inhibe orice încercare de a deveni un om independent și autonom. Astfel, în tot ceea ce facem e nevoie să ținem cont de caracatristicile copilului tău, de caracteristicile familiei tale și de cele mai bune tehnici de disciplinare pozitivă.

Copiii fericiți înfloresc în familii fericite! – nu aştepta până e prea târziu!
Mă găseşti aici!

Share:

Colaboratori