raluca-anton-albastru

Bine ai venit!
Ma bucur sa te cunosc!

raluca-anton-i-love-psychology

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-ie

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-negru

Idei inspirate de oameni

raluca-anton-rosu

Construim un plan, actionam zilnic
masuram rezultate

raluca-anton-tricou-albastru

Tu ai ales?

Servicii

Noutati

08 Iulie

Un cufar plin cu carti minunate

Cand avem un cufar plin cu carti se imprastie iubire in aer!

13 Iunie

Ce spune copilul tau invizibil?

Inainte de-a ajunge la iubirea și acceptarea de sine avem de înfruntat demonii suferinței, avem de recunoscut că nu suntem perfecți, că nu am avut copilăria perfectă și nici nu trăim o viaț

24 Decembrie

Urare si o poveste de Craciun

Peste ani, când va gândiţi la Sărbătorile din acest an nici nu e musai să aveţi poveşti spectaculoase de spus dar e perfect dacă rămâneţi cu un zâmbet reamintindu-va de ele!

pentru Cuplu

          Poţi avea relaţia perfectă!
Cel puţin…poţi încerca!
         

          De ce ai nevoie pentru o relaţie stabilă şi care să te împlinească?
Imaginează-ţi o casă mai specială:
          Fundaţia este formată din cât mai multe cunoştinţe unul despre celălalt. Primul pas este să vă ştiţi calităţile, defectele, plăcerile, pasiunile, dorinţele, neplăcerile, bucuriile, tristeţile, necazurile, gesturile, privirea, zâmbetul, mângâierea … TOT!
          Pereţii de rezistenţă sunt doi dar puternici: ÎNCREDEREA ŞI ANGAJAMENTUL!
          După care continuăm să construim peste fundaţie: afecţiune şi admiraţie; focalizare înspre cuplu şi nu în afara lui; priveşte pozitiv relaţia pe care o aveţi – nu fii focalizat/a pe lucrurile negative ci pe ceea ce îţi oferă bun relaţia pe care o aveți; învaţă să faci managementul conflictului (ascultă, acceptă, comunică); îndeplineşte-ţi visuri împreună; construieşte împreună cu perechea ta un sens al vieţii voastre.
          Înainte de a face toate aceste lucruri uită-te puţin la tine! Ce nevoi ai? Ce doreşti să îţi fie îndeplinit în acest cuplu? De ce eşti în această relaţie şi nu în alta? Analizează-ţi propriile nevoi după care uită-te la cel/cea de lângă tine pentru a vedea dacă aceste nevoi îţi sunt îndeplinite!
          Pe lângă iubire studiile spun că pentru a face un cuplu să dureze cât mai mult e nevoie de trei lucruri: să fie prieteni mai buni, să înveţe să îşi gestioneze conflictele într-o manieră eficientă şi să se susţină unul pe celălalt în a-şi îndeplini propriile vise.
          Toate acestea ajută cuplurile la a o mai bună înţelegere, conexiune şi intimidate.
         

          Terapia de cuplu este foarte bine structurata, orientată înspre scopuri şi având obiective foarte clare! Pentru asta, încep de la o analiză a cuplului, trecând apoi la o analiză individuală a fiecăruia în parte urmând să stabilim împreună un plan terapeutic care să conţină atât întâlniri individuale, cât şi întâlniri în cuplu. Tehnicile şi exerciţiile pe care le folosesc sunt validate ştiinţific şi au ca obiective: o mai bună cunoaştere a partenerilor între ei, o mai bună înţelegere a nevoilor fiecăruia, rezolvarea eficientă a conflictelor, creşterea cantităţii si calității comunicării verbale și non verbale, creşterea respectului şi afecţiunii, abordarea intimităţii, spargerea barierelor existente în cuplu, acceptarea celuilalt.
         

          Te întrebai dacă îmi pot da seama, încă de la prima întâlnire, dacă cuplul vostru va dura sau nu? DA! Îmi pot da seama! Dar este datoria mea şi a voastră să facem tot posibilul ca relaţia voastră să meargă. Şi nu! Nu am văzut miracole până acum. Dar am văzut oameni care au încercat şi au reuşit şi oameni care au încercat şi au acceptat că nu reuşesc putând astfel să meargă împăcați pe drumuri separate.
          Ce poţi face pentru a nu ajunge la momente complicate? Analizează-ţi cuplul! Fă o incursiune în viaţa voastră, iar dacă vrei o părere obiectivă dă-mi voie să face eu o incursiune în viaţa voastră de cuplu. Nu poate fi decât în avantajul vostru!

Astfel, te pot ajuta dacă:
1. Te afli într-un impas în viaţa de cuplu: simţi că nu îţi mai găseşti locul, nu comunicaţi suficient, pui la îndoială emoţiile pe care le ai, simţi că îţi pierzi din încredere, simţi că eşti singur/ă în doi … şi aş putea continua cu un un lung şir de astfel de “simţiri”, atunci te afli în locul potrivit pentru că vă pot ajuta să găsiţi răspunsurile potrivite pentru voi, pentru amândoi. Ambii meritaţi să fiţi fericiţi! Daţi-vă şansa asta!
2. Vrei să afli mai multe despre viaţa voastră împreună şi să îmbunătăţeşti relaţia pe care o aveţi pentru a vă garanta o viaţă frumoasă împreună, atâta timp cât aceasta va dura. Vrei ca la finalul vieţii să te uiţi în ochii celuilalt şi să zâmbeşti ridat mulţumindu-i pentru viaţa pe care aţi petrecut-o împreună şi mulţumindu-ţi pentru alegerea făcută? Vrei să poţi spune: “Am avut o viaţă frumoasă cu toate bunele şi relele din ea”? Putem învăţa împreună câteva tehnici pentru a ajunge acolo. Poate pare imposibil dar să ştii că nu este. Putem găsi câteva soluții împreună!

Viaţa de cuplu ne ocupa 50% din viaţă si mai mult din minte! Oferă-ţi, cel puţin, o jumate de viaţa frumoasă!
Abia aştept să văd cum vă priviţi în ochi :)

 

Share:

Colaboratori