raluca-anton-albastru

Bine ai venit!
Ma bucur sa te cunosc!

raluca-anton-i-love-psychology

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-ie

Fa ceea ce iti place
si nu vei munci o zi din viata ta!

raluca-anton-negru

Idei inspirate de oameni

raluca-anton-rosu

Construim un plan, actionam zilnic
masuram rezultate

raluca-anton-tricou-albastru

Tu ai ales?

Servicii

Noutati

08 Iulie

Un cufar plin cu carti minunate

Cand avem un cufar plin cu carti se imprastie iubire in aer!

13 Iunie

Ce spune copilul tau invizibil?

Inainte de-a ajunge la iubirea și acceptarea de sine avem de înfruntat demonii suferinței, avem de recunoscut că nu suntem perfecți, că nu am avut copilăria perfectă și nici nu trăim o viaț

24 Decembrie

Urare si o poveste de Craciun

Peste ani, când va gândiţi la Sărbătorile din acest an nici nu e musai să aveţi poveşti spectaculoase de spus dar e perfect dacă rămâneţi cu un zâmbet reamintindu-va de ele!

pentru Parinti

           Din păcate, nu ne naştem părinţi şi ceea ce învăţăm pe parcursul copilăriei noastre învăţam prin modelare de la părinţii noştri cu care, poate nici noi, nu suntem de acord în toate deciziile pe care le-au luat în ceea ce ne priveşte. De cele mai multe ori, creştem ca părinţi pe măsură ce cresc copiii noştri şi învăţăm unele lucruri din mers sau din cărţi. Ce-ai zice să nu mai fie nevoie de asta şi să găseşti workshopuri care îţi rezolve dileme specifice cu privire la copilul tău încă înainte că cel mic să se nască sau încă înainte că cel mic să treacă printr-o anumită perioadă din dezvoltarea lui, de exemplu? Practic, poţi anticipa o serie de situaţii şi poţi avea soluţiile înainte ca ele să se întâmple. Sau, te găseşti într-o situaţie căreia simţi că nu îi dai de capăt şi ai nevoie de puţin ghidaj din partea unui specialist (de exemplu, crizele de furie ale celui mic în cazul cărora nu ştii ce să mai faci şi simţi, de multe ori, că îţi pierzi răbdarea).

            Îţi pot oferi soluţii bazate pe studii ştiinţifice din domeniul psihologiei care să te ajute pe tot parcursul călătoriei tale ca părinte. Trebuie doar să porneşti împreună cu mine pe acest drum plecând de la ideea că nu te poţi aştepta să le ştii şi să le faci toate perfect şi să accepţi că, uneori, e normal să simţi că nu mai poţi și că nu mai găseşti soluţii şi poate, să iei o mică pauză – să îi laşi pe specialiști să îţi ghideze puţin drumul pentru o fac, garantat, în favoarea ta şi a copilului tău. Dacă pornim de la acest gând împreună putem construi o poveste frumoasă!

Cu ce te pot ajuta?
1. Workshopuri pe tehnici de disciplinare pozitivă. Crezi că poţi folosi o manieră pozitivă în a-l educa pe cel mic? Îți dorești să te poți descurca mai bine în situațiile tensionate dintre tine și copilul tău? Sau poate te gândeşti că, uneori, nu foloseşti cele mai bune tactici pentru a-l aborda sau pentru a-l învăţa un comportament nou? Ei bine, înainte de a folosi pedeapsa cel mai util lucru ar fi să încerci câteva tehnici care te-ar putea ajuta în a-l învăţa pe copil reguli şi, de asemenea, îl vor ajuta pe el să respecte mai uşor ceea ce aţi stabilit împreună. Cum ar fi dacă, înainte de toate, ai afla modalităţi eficiente de a solicita anumite lucruri de la cel mic, dacă ai ştii felul în care să îi propui nişte reguli, dacă ai avea câteva tehnici pentru a gestiona o situaţie în care copilul greşeşte fără să fie nevoie să utilizezi pedeapsa? Te aştept!

2. Workshopuri pe teme mult mai specifice. De exemplu, crizele de furie ale celui mic, cum îi solicit copilului anumite lucruri astfel încât să mă asigur că le face, secrete în comunicarea cu cel mic, cum să îmi ajut copilul să fie mai atent şi concentrate, etc.

3. O temă pe care o abordam cu mare interes este cea a comportamentului sexual la copii. Trebuie să acceptăm faptul că e normal ca cei mici să aibă curiozităţi în legătură cu lucrurile care sunt considerate a fi tabu. Dacă nu învăţăm noi, ca părinţi, să gestionăm aceste curiozităţi pe care ei le au vor căuta răspunsurile în alte părţi. Astfel, exista riscul să afle informaţii greşite sau să folosească informaţiile într-o manieră total eronată. Cu cât reuşim să avem o atitudine corectă cu privire la acest comportament pe care noi, ca adulţi, în percepem ca fiind perfect normal, cu atât creştem şansele ca cel mic să aibă o atitudine corectă cu privire la acest aspect din viaţa unui om.

Pentru a afla mai multe informaţii despre workshopurile la care poți participa te invit să intri la secţiunea Calendar de Evenimente sau să te abonezi la newsletter pentru a fi permanent informat/ă.

Share:

Colaboratori