Where I am featured

Unul dintre lucrurile pe care le fac cu mare drag este să scriu!
 
De fiecare dată când mi se oferă ocazia, și cred că am competența pentru a scrie pe un anumit subiect, o fac cu un teanc de cărți lângă mine și cu un motor de căurare pentru articole științifice deschis.
 
Pentru mine, scrisul este una dintre cele mai bune terapii.
Acum ceva vreme am început, alături de colega mea Adela Moldovan, un proiect pe alimentația sănătoasă în grădinițe construit sub cupola Food Revolution. Practic, este vorba de un șir de povești și activități care să îi ajute pe copii să aleagă în alimentația lor de zi cu zi atât legume, cât și fructe, pe care de multe ori le refuză. Proiectul este în curs de finalizare și sperăm să apară cât de curând și în print. Pentru asta, însă, am studiat mult concepte care țin de alimentație, iar la propunerea Violetei Enea de la Universitatea din Iași am scris, tot împreună cu Adela, cartea „Tulburările de Comportament Alimentar și Obezitatea la Copii și Adolescenți”, o carte dedicată specialiștilor din domeniul psihologiei care a fost publicată la Editura Polirom.
În urma acestei colaborări am mai scris un capitol într-una dintre cele mai extensive cărți dedicate specialiștilor din domeniul psihologiei, când vine vorba de evaluarea psihologică: „Evaluarea Psihologică – manualul psihologului clinician”.
 
Acum se construiesc imaginile pentru încă doua cărți dedicate publicului larg, mai exact familiilor cu copii. Aceste cărți conțin concepte din psihologie transpuse în rime și povesti pentru a fi cât mai ușor de ținut minte de către copii și cât mai ușor de folosit de către părinți.

Colaboratori

Pagina de Psihologie este mai mult decât o platformă pe care scriu. Este o platformă care mă ajută atât pe mine, cât și pe colegii mei psihologi, să interacționăm direct cu cei pasionați de psihologie, cu cei pasionați de cărți de psihologie, cu specialiști care doresc să intre într-un proces de formare continuă. Pagina de Psihologie este un loc unde ne “adunăm” pentru a consuma psihologie de calitate și unde fiecare poate găsi mici răspunsuri la marile întrebări.

A List Magazine by Andreea Esca este locul unde mă adresez publicului tânăr, acelui public care încă nu a apucat să își antreneze mecanismele cognitive disfuncționale atât de mult timp și care este dornic de a învăța lucruri despre propria persoană, dar și despre felul în care funcționează relațiile. De fiecare dată când deschid A List, respir un aer tânăr și îmi crește speranța într-o generație nouă care va vedea lumea prin mai multe lentile, o generație a cărei caracteristici principale pot fi flexibilitatea și adaptabilitatea.

The Woman Magazine e despre femeie din toate perspectivele: fiică, mamă, soție, om de afaceri, profesionist. Acolo mă adresez, cu drag, comunității de doamne care își doresc să afle cât mai multe despre ele însele, dar și despre rolurile multiple pe care le joacă. Cred, cu tărie, că prin toate aceste roluri, femeile devin modele pentru generațiile viitoare pe care le cresc și reușesc, astfel, să schimbe mici comunități din jurul lor (familia, prietenii apropiați, colegii), reușind să schimbe, în timp, comunități mari și povestea unor generații.
Unul dintre obiectivele pe care le-am avut constant de-a lungul profesiei mele a fost să popularizez psihologia validată științific. Acesta este și unul dintre motivele pentru care a apărut colaborarea mea cu Look TV încă de acum câțiva ani, iar emisiunea prin care îmi ating acest obiectiv se numește Jurnal de Psiholog.
 
O puteți urmări atât pe canalul Look Plus, cât și online pe pagina mea de Youtube sau pe site la secțiunea Emisiune.
 

A comunica doar verbal, fără un suport vizual, este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut. Știm că noi procesăm informații într-un proces extrem de mare din perspectiva vizuală. Avem nevoie să vedem persoana cu care comunicăm pentru a putea înțelege subiectul conversației întru totul.Însă dorința mea de propagare a psihologiei validate științific a ajuns și la punctul în care s-a construit o emisiune radio pe care o puteți urmări pe Radio Cluj.Puteți asculta înregistrările și pe site la secțiunea Podcast și pe toate platformele agregatoare de un astfel de conținut (Spotify, iTunes, Soundcloud, Anchor, Android, Google Podcasts și altele).